Select Page

 
Dijous que ve 21 de gener, en les instal·lacions del Centre Social, entrarà en marxa un nou projecte de la regidoria d’Immigració, que davall el títol “Assessoria Jurídica a persones estrangeres”, té com a objectiu informar, assessorar i formar els ciutadans estrangers per a facilitar la seua integració; així ho ha donat a conéixer l’edil d’àrea, Gemma Córcoles, qui durant la presentació de la iniciativa ha estat acompanyada pel director de la CAM a Altea, patrocinadora del projecte, Miguel Alvado; la responsable de CCOO en la comarca, Mª Carmen Trujillo i la lletrada, Nilda Garay.
Córcoles ha ressaltat que “la informació que oferix el nou servici, serà tant atenció legal com administrativa”.
El servici s’oferirà cada dijous de 9:30 a 13:30 i per a demanar cita s’haurà de realitzar o bé en el propi Centre Social o al telèfon 965 84 30 75, ha puntualitzat la regidor socialista. En la seua intervenció, Córcoles h fet referència al col·lectiu de dones immigrants com un dels principals destinataris del nou servici, ja que “és el col·lectiu més vulnerable i volem que sàpien quines són les seues obligacions, però també els seus drets”.
A més d’allò que s’ha exposat per la responsable municipal de Ciutadans Estrangers, el director de la CAM a Altea ha manifestat el suport de l’esmentada entitat al projecte, comentant, “el nostre suport a este col·lectiu de persones és un més dels compromisos amb la societat que té la CAM”.
Des de CCOO, Trujillo ha explicat que a principis del 2009, la població estrangera d’Altea ascendia a 8.706 persones, la qual cosa representa un 37% de la població total. Xifra de què el 13% corresponia a immigrants procedents d’Amèrica; l’11% a europeus no comunitaris; el 3,8% a africans i el 70,6 a persones procedents de països de la Comunitat Europea.
Entre les dades facilitades per Mª Carmen Trujillo respecte a la desocupació, Trujillo ha assegurat que es comptabilitzen 1.793 persones desocupades immigrants en 2009 de les que el 53,5% són barons i ha revelat el sector servicis és un dels més afectats per la crisi econòmica actual ja que “en dos anys ha passat de 585 desocupats a 1.144” o la construcció “de 148 al 451 parats a Altea”.
Finalment, com a advocada del CITMI -Centre d’Informació a Treballadors Immigrants, Nilda Garay ha exposat que el col·lectiu d’immigrants és el més afectat en els temps de crisi, com el que s’està vivint.
Garay ha avançat que el servici oferix assessoria personalitzada i activitats formatives a través d’assemblees tant per a col·lectius, associacions o persones estrangeres on s’abordaran distints temes com “regularització, reagrupació familiar, renovacions, drets, obligacions, arrelament social i informació sobre la reforma de la llei d’estrangeria”, entre altres.


 

Pin It on Pinterest