Select Page

Nota de premsa


El Grup Municipal Bloc de l’Ajuntament d’Altea ha denunciat que la Conselleria d’Educació aplicarà enguany una disminució considerable en les ajudes per a la matrícula del primer cicle d’educació infantil.


La resolució en la qual s’aprova esta retallada es va fer publica el passat 8 de setembre, quan el curs ja s’havia iniciat, i implica una reducció de les ajudes d’un 25% mensual. L’argument que utilitza la Conselleria és l’increment de les sol·licituds rebudes.


Per este motiu, el portaveu del Bloc, Baltasar Ripoll, ha presentat una moció, que serà debatuda en el pròxim plenari, on s’insta a la Conselleria a anul·lar esta mesura. Per al Bloc, esta retallada suposa una agressió contra les famílies amb fills i filles matriculats en estos nivells educatius i contra les administracions que tutelen eixos centres, com és el cas de l’Ajuntament, perquè hauran de compensar amb recursos propis els ingressos que deixen de percebre de l’administració autonòmica.


El Bloc espera que la resta de grups que conformen la corporació municipal entendrà la necessitat de posicionar-se respecte d’esta retallada perquè, com explica Baltasar Ripoll, en un moment de crisi, en què les famílies necessiten més del suport de les administracions públiques, actuacions com les que denunciem atempten directament contra l’economia de les famílies amb menors recursos.


Per últim el regidor explica que esta petició del Bloc s’està presentant en tots els ajuntaments on el Bloc té representació, en una mostra del seu compromís amb l’ensenyament públic i amb l’escolarització dels xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys.

Pin It on Pinterest