Select Page


El Delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Ricardo Peralta, ha visitat este matí el municipi d’Altea i s’ha reunit amb l’alcalde, Andrés Ripoll i el regidor d’Infraestructures, Santiago Ronda, per a conéixer de primera mà els danys produïts per les intenses pluges dels últims dies. En la seua visita, Peralta ha estat acompanyat per la subdelegada a Alacant, Encarna Llinares. “Calcule que a finals de la setmana la valoració dels danys de les províncies d’Alacant i València poden ser prou ajustades. En funció de l’entitat dels danys es poden adoptar distintes mesures ordinàries que contempla per a estos casos el Govern de la nació”, hi ha assenyalat Ricardo Peralta.
“S’ha produït un fenomen de gota freda i ha plogut en quantitats rècord, però els resultats han sigut diferents de situacions anteriors. Diferència en què ha influït, tant la forma en què s’ha produït la pluja, amb intervals de descans que han permés l’evacuació de les aigües, com les millores en infraestructures dels últims anys”, ha explicat el Delegat del Govern; Peralta ha xifrat en 200 l/m2 la pluja caiguda en la Marina.
Quant a la millora d’infraestructures, que ha evitat els grans desperfectes ocasionats en anys anteriors, Peralta ha ressaltat el paper de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que en 2009 hi ha invertit 21,4 milions d’euros en millores a la Comunitat Valenciana dels que quatre milions i mig han anat a parar a actuacions efectuades en la província d’Alacant. En el cas d’Altea, la CHJ està duent a terme en estos moments una actuació de neteja i millora del llit del riu Algar per un import de 981.093€. “Les millores explica que els danys hagen pogut ser mitigats immediatament. En general, l’augment de les actuacions de la CHJ han tingut un efecte molt positiu” ha afegit el representant del Govern Central. En este punt, Peralta s’ha referit a la “necessitat que l’urbanisme s’adapte a les exigències pròpies de la zona”.
Per la seua banda, el primer edil alteà ha agraït la visita del Delegat i la Subdelegada del Govern perquè “a més de les valoracions dels desperfectes ocasionats per la pluja hem pogut parlar d’altres temes pendents”.
Andrés Ripoll ha comentat que els danys produïts pel mal temps “han sigut menors que els de fa dos anys. Hi ha hagut alguns despreniments i va caldre actuar en el pontó que hi ha prop de la depuradora. També el pas per davall de la via del tren en Garganes i el Clot de Mingot van estar tancats al trànsit durant un temps, però prompte se va restablir la circulació”.
L’alcalde ha conclòs la seua intervenció ressaltant que “l’actuació de la CHJ en el Riu Algar ens permet veure un riu amb abundant aigua, però net de canyes”.


 

Pin It on Pinterest