Select Page

Del 14 al 17 de maig, Altea serà la seu de la 34a edició de l’Assemblea General del Douzelage; així ho han donat a conèixer l’edil d’Agermanaments, Pepa Perles i l’edil del BLOC Baltasar Ripoll, qui serà l’encarregat de defensar la ponència sobre integració en el taller d’Educació. Com ha explicat Perles, durant els dies de la trobada se celebrarà la Reunió General, una reunió paral·lela sobre Educació i una altra sobre Informàtica i Mitjans de comunicació. «El Medi ambient i l’Urbanisme són el tema de la Reunió General» ha subratllat Perles.
En la seua intervenció Perles ha recordat que aquesta és la tercera reunió que se celebra a Altea, sent les altres dos les de 1992 i 2000. «Aleshores el Douzelage comptava amb 12 membres, els de la Unió Europea i ara són 22 els municipis agermanats», ha puntualitzat l’edil socialista. És en 1991 quan Altea signa en Granville –França- l’acta d’integració.
Del programa d’activitats que tindrà lloc a Altea, Pepa Perles ha desvetlat que la Reunió General i la d’Educació es portaran a terme en Palau Altea; mentre que la d’Informàtica es desenvoluparà en la Facultat de Belles Arts. Entre els temes a tractar, la incorporació de Marsascala de Malta i l’estudi de proposta d’incorporació de Siret –Romania-. A més del programa de treball, les delegacions –115 persones en total- gaudiran d’un sopar en el Nucli antic i visita al mateix i un dinar en l’incomparable marc de Vila Gadea.
Com a responsable municipal d’Agermanaments, Perles ha agraït la col·laboració dels diferents grups polítics que formen la Corporació; així com de diverses entitats alteanes que posaran el seu òbol perquè la 34a Assemblea General del Douzelage siga un èxit.
Per la seua banda, Baltasar Ripoll, representant d’Altea en el taller d’Educació, ha agraït al CP Les Rotes la seua col·laboració ja que és en aquest centre on té major incidència l’educació compensatòria, tema clau de la integració de diferents cultures.
«Crec que l’Educació és important per a la imatge d’Altea, convertint-se en la targeta de visita que ha d’anar més enllà de la marca turística», ha comentat Ripoll; qui ha afegit: «L’Educació ha canviat molt per la diversitat de procedència dels estudiants i per les necessitats educatives actuals, com és per exemple el coneixement de les noves tecnologies».

Pin It on Pinterest