Select Page

NOTA DE PREMSA DEL GRUP MUNICIPAL  
BLOC-VERDS DE L’AJUNTAMENT D’ALTEA 
(Altea, 1-5-2009)


El Grup Municipal del Bloc de l’Ajuntament d’Altea ha presentat una proposta per a crear aparcaments per a bicicletes. El portaveu del Bloc, Baltasar Ripoll, espera que la iniciativa es debata en la pròxima comissió d’Hisenda, on s’inclouen els temes de trànsit.


En la seua sol·licitud el Bloc planteja la necessitat de dotar el poble d’infrastructures que faciliten l’aparcament de bicicletes i, per tant, el seu ús —només n’hi ha quatre davant del Mercat. No hem d’oblidar que les persones que utilitzen este mitjà de transport en el nostre poble estan col·laborant directament en la reducció de la contaminació ambiental. Per això i per a incentivar esta pràctica, caldria que tingueren un lloc segur on deixar els vehicles.


Segons el Bloc, els aparcaments s’haurien d’ubicar preferentment al voltant d’edificis i infrastructures públiques, com és el cas de l’Ajuntament; la zona del Centre de Salut d’Altea-Institut Bellaguarda; la del Consultori del Pla de Castell-OAC-Mercaltea; la del Mercat-Casa de Cultura; el Poble Antic o el Palau. També haurien de comptar amb este servei la zona esportiva d’Altea –i la futura d’Altea la Vella-, els dos Centres Socials del terme municipal, el consultori mèdic d’Altea la Vella i, en general, els col·legis, instituts, les platges i els passeigs.


Per al Bloc, esta mesura, suposa una inversió mínima, servix per a evitar robatoris i canviar la penosa imatge de bicicletes amarrades als fanals de la llum, als soportals de l’Avinguda Jaume I o a les reixes de les cases.


Per acabar, el regidor recorda que esta mesura, de fàcil aplicació, suposaria una millora en el transport i en la imatge del nostre municipi. A més, el Bloc està esperant que es pose en funcionament el projecte guanyador del concurs d’idees ecològiques que es va organitzar l’any passat, “La bici blanca”, sobre una ruta en bicicleta per la part plana del municipi.

Pin It on Pinterest