Select Page

El pròxim divendres 20 de febrer, a les 20:30 h en el Centre Social, tindrà lloc la presentació del llibre “Història medieval d’Altea” de Júlia Campó. Obra guanyadora del II Certamen d’investigació Vila d’Altea en 1991 i que fins al moment no havia estat publicada; així ho han donat a conèixer el regidor de Cultura, Miquel Zaragoza i el coordinador de l’edició i amic de l’autora, Juan Vicente Martín.
Com ha explicat el responsable municipal de Cultura, l’obra veurà la llum després de 18 anys d’existència, ja que es trobava perduda entre els arxius sense ser difosa. «El llibre Història medieval d’Altea aborda una època fosca del nostre passat, embolicada pel misteri i la llegenda i que gràcies a aquest minuciós estudi podrem conèixer sense mites ni falses creences», ha afegit Zaragoza. «Aquesta és una obra imprescindible no només per a entendre la història d’Altea, sinó la de tota la Comarca», ha puntualitzat l’edil socialista.
Segons Juan Vicente Martín, coordinador de l’edició, «en ella he intentat que es respecte el text original i enriquir-lo amb imatges. S’ha afegit un mapa del terme municipal, gràfiques de valor i un arbre genealògic en el qual es pot veure que descendents de la Casa d’Aragó van ser senyors del Comtat d’Altea».
El pròleg del llibre és de Pere María Orts i el llibre té 104 pàgines; un nombre imposat per les bases del concurs per al qual va ser escrit i del que va resultar obra guanyadora.
Com historiador, Martín ha ressaltat que «la manca de temes històrics a Altea és notòria. Existeixen algunes monografies històriques en les quals Altea apareix com coprotagonista i és una sort que es publique aquest llibre perquè donarà un poc de llum d’una època tan fosca de la nostra història».
Tant l’edil de Cultura com el coordinador de l’obra han convidat a la ciutadania a assistir a la presentació del llibre que tindrà lloc divendres que ve en el Centre Social a les 20:30 h.

Pin It on Pinterest